flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розповсюдження у соціальній мережі матеріалів із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території України: до суду надійшло кримінальне провадження

28 лютого 2019, 11:57

     26.02.2019 до Автозаводського районного суду м. Кременчука надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням Ш. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.110  КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

     Особа обвинувачується у тому, що у період квітня – травня 2014 року під мережевим псевдонімом на своїй сторінці в соціальній мережі «Вконтакте» розміщував висловлювання, виражені у формі прямого публічного заклику-лозунгу, в об’єктивному змісті яких йдеться про територіальні зміни, а саме:

   - про спонукання читачів за будь-якої незрозумілої ситуації, розпочинати дії, що призведуть до приєднання до території Росії

   - заклик до читачів підтримувати об’єднання Луганської і Донецької республік в одну державу «Новороссия», що підкреслюється закликом-гаслом «Слава Новороссии!»

   - заклик до читачів підтримувати об’єднання Луганської і Донецької республік в одну державу «Новороссия», що підкреслюється закликом-гаслом «Да здраствует Новороссия!»

     У кримінальному провадженні призначено підготовче судове засідання на 09 год. 30 хв. 12.03.2019.

     Головуючий суддя – Обревко Л.О.

     Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи - №524/1294/19.

     Для інформації:

     Відповідно до ч.1 ст.110 КК України умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, -

     караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба суду