flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено тематичний семінар «Ділова українська мова» для працівників апарату суду

19 листопада 2018, 14:09

     19 листопада 2018 року для працівників апарату Автозаводського районного суду м. Кременчука проведено тематичний семінар з питань ділового українського мовлення.

     Семінар проведено Тур Оксаною Миколаївною, доцентом кафедри гуманітарних наук, культури і мистецтв Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського.

     Під час семінару зосереджено увагу на нормах сучасної української літературної мови, акцентуаційних нормах; правописі відмінкових форм іменників чоловічого роду ІІ відміни в родовому відмінку; правописі складних слів; фразеологічних засобах ділової мови; форми звертань в українській мові, особливості кличного відмінка іменників в офіційно-діловому стилі.

     Навчання проведено з метою підвищення рівня мовної компетентності працівників суду, отримання теоретичних знань та практичних навичок у складанні текстів різних за призначенням груп ділових документів з дотриманням стильових, стилістичних, орфографічних і пунктуаційних норм сучасної української літературної мови.

     В рамках семінару працівники суду виконували практичні вправи та мали змогу отримати ґрунтовні відповіді на свої питання.

 

 

Прес-служба суду