flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Обревко Л.О. взяла участь у загальноукраїнському семінарі на тему: “Проблемні питання захисту інтересів потерпілого в кримінальному судочинстві з урахуванням практики Європейського суду з прав людини”.

05 листопада 2018, 09:38

     2 листопада 2018 року в  місті Чернівцях  місцевим  регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено загальноукраїнський семінар для  суддів місцевих загальних  судів на тему: “Проблемні питання захисту інтересів потерпілого в кримінальному судочинстві з урахуванням практики Європейського суду з прав людини”.

     У семінарі взяли участь судді Вінницької, Волинської, Закарпатської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Тернопільської,  Полтавської та інших областей України.

     Від Автозаводського районного суду м. Кременчука участь у семінарі взяла голова суду Обревко Ліна Олександрівна.

     Відкриваючи семінар, директор Чернівецького регіонального відділення, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України, суддя у відставці  Анатолій Огородник ознайомив суддів з метою та регламентом заходу. Також  з вітальною промовою до учасників звернувся суддя, секретар судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Чернівецької області Онуфрій Колотило, який зосередив увагу на актуальності тематики заходу.

     Семінар провели суддя Верховного Суду України Єлизавета Ковтюк,  суддя Першотравневого районного суду  м. Чернівців, кандидат юридичних наук  Лариса Стоцька та доцент кафедри кримінальної юстиції Чернівецького юридичного інституту Національного університету “Одеська юридична академія”, кандидат юридичних наук Василь Савченко, який і розпочав захід із розгляду питання щодо захисту інтересів потерпілого в кримінальному судочинстві в контексті Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

     Захід проведено у форматі доповідей та їх жвавого обговорення.

     Після закінчення семінару судді поділилися враженнями та висловили свої побажання та пропозиції.