flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага!

25 березня 2024, 11:38

25 березня на телефонний номер суду надійшла інформація про замінування приміщення. Задля безпеки людей до приїзду правоохоронців відбулася евакуація відвідувачів та працівників суду.

Окрім поліції для усунення можливої небезпечної ситуації до суду прибула вибухотехнічна служба. В ході перевірки приміщення вибухових пристроїв не знайдено, роботу суду відновлено.

Автозаводський районний суд міста Кременчука повідомляє, що за неправдиве повідомлення про замінування передбачена кримінальна відповідальність. Відповідно до частини першої статті 259 КК України завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, - карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. Згідно з частини другої статті 259 КК України те саме діяння, якщо об’єктами завідомо неправдивого повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури або будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або заклади охорони здоров’я, або заклади освіти, або якщо воно спричинило тяжкі наслідки чи вчинене повторно, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

 

Пресслужба суду