flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок у справі про вбивство касира відділення «Швидко Гроші»

05 жовтня 2021, 16:14

     15 років позбавлення волі із конфіскацією усього належного йому майна призначено Г. колегією суддів за вчинення нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, та умисного вбивства з корисливих мотивів (ч.4 ст.187, п.6 ч.2 ст.115 КК України).

     04.10.2021 колегією суддів у складі головуючої судді Обревко Л.О., суддів Пальчик О.О., Малтиза А.В. ухвалено вирок, яким визнано винним Г. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.187 (розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), п.6 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів) та остаточно призначено йому покарання у виді позбавлення волі строком на 15 років із конфіскацією усього належного йому майна.

     Позовні вимоги потерпілих задоволено повністю. Стягнуто з Г. на користь ТОВ «Споживчий центр» у відшкодування майнової шкоди 24 033,65 грн. та по 500 000,00 грн. на користь кожного потерпілого у відшкодування моральної шкоди (всього 2 500 000,00 грн.).

     Судом установлено, що обвинувачений Г. 20.06.2020 із корисливих мотивів вирішив здійснити розбійний напад на кіоск «Швидко Гроші» з метою заволодіти грошовими коштами, які знаходились  у зазначеному кіоску.

      Реалізуючи свій злочинний умисел, взявши заздалегідь заготовлений предмет – слюсарний молоток з дерев’яною ручкою, загорнутий в два полімерні пакети, близько 11:40 год. зайшов до  приміщення кіоску «ШвидкоГроші», запитав у касира про умови отримання грошової позики, та не наважившись виконати свій злочинний намір, вийшов на вулицю та перебував неподалік.

     Пізніше, близько 17:10 год. Г. повторно зайшов до приміщення кіоску, дістав з пакету слюсарний молоток, обгорнутий в світлий пакет, та з метою подолання опору здійснив напад на касира, умисно нанісши не менше восьми ударів металевою частиною слюсарного молотка у голову потерпілої М., чим спричинив тяжкі тілесні ушкодження у вигляді множинних травм голови.

     Виконавши свої злочинні дії, спрямовані на заподіяння смерті М., до кінця, обвинувачений Г. заволодів грошовими коштами ТОВ «Споживчий центр», які знаходились у кіоску «Швидко Гроші» та мобільним телефоном потерпілої, після чого з місця вчинення злочину зник.

     21.06.2020 від отриманих тілесних ушкоджень - множинних травм голови, що ускладнились крововиливами під оболонки та речовину головного мозку, які стосовно живої особи мають ознаки тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, потерпіла М. померла у реанімаційному відділенні лікарні.

     Обвинувачений Г. свою вину в умисному заподіянні смерті потерпілій М. визнав повністю.

     Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи - №524/6219/20.

Для інформації:

     Згідно п.6 ч.2 ст.115 КК України умисне вбивство з корисливих мотивів, - карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

     Відповідно до ч.4 ст.187 КК України розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, - карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

 

     Прес-служба суду