flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Смерть неповнолітньої в с.Бреусівка: суд обрав запобіжні заходи підозрюваним

24 вересня 2021, 14:40

     23.09.2021 в Автозаводському районному суді м. Кременчука відбулось закрите підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням З. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.152 КК України (зґвалтування неповнолітньої особи), О. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність), ч.4 ст.27, ч.3 ст.152 (підбурювання до зґвалтування неповнолітньої особи), ч.3 ст.136 КК України (неповідомлення про небезпечний для життя стан особи належним установам чи особам, що спричинило смерть потерпілого), Л. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.136 КК України (неповідомлення про небезпечний для життя стан особи належним установам чи особам, що спричинило смерть потерпілого).

     Під час засідання прокурором підтримано подане клопотання про обрання міри запобіжного заходу обвинуваченим З. та О. у виді тримання під вартою строком на 60 діб, а обвинуваченій Л. у виді домашнього арешту в нічний час доби строком на 2 місяці.

     Обвинувачений З. та його захисник заперечували проти обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, просили обрати менш суворий запобіжних захід у виді цілодобового домашнього арешту.

     Обвинувачений О. та його захисник заперечували проти обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, посилаючись на відсутність доказів на обґрунтування пред’явленого обвинувачення та ризиків ухилення від суду.

     Обвинувачена Л. та її захисник заперечували проти обрання обвинуваченій запобіжного заходу у виді домашнього арешту, посилаючись на відсутність доказів вини у вчиненні тих злочинів, які їй інкримінуються.

     Головуюча у справі постановила задовольнити клопотання прокурора про обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою обвинувачем З. та О., у виді домашнього арешту у нічний час доби обвинуваченій Л.

     Обрано обвинуваченому З. запобіжний захід  у виді тримання під вартою строком до шістдесяти днів, а саме до 21.11.2021.

     Обрано обвинуваченому О. запобіжний захід  у виді тримання під вартою строком до шістдесяти днів, а саме до 21.11.2021.

     Обрано обвинуваченій Л. запобіжний захід у виді  домашнього арешту у нічний час доби (з 22 год. 00 хв. до 05 год.00 хв.) строком на 2 (два місяці), а саме до 21.11.2021.

     Наступне закрите підготовче судове засідання призначено на 11 год. 00 хв. 13.10.2021.

     Головуюча суддя – Пальчик О.О.

 

     Прес-служба суду