flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча зустріч із центром безоплатної правової допомоги

13 січня 2021, 16:59

     13.01.2021 у приміщенні Автозаводського районного суду м. Кременчука відбулась робоча зустріч керівництва суду із начальником Кременчуцького місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги Іриною Пушкаревською.

     Під час зустрічі обговорено результати спільної роботи та окреслено напрямки подальшої співпраці у забезпеченні доступу громадян до правосуддя. Також розглянули питання повноважень регіональних, місцевих центрів та бюро правової допомоги  щодо призначення адвокатів у кримінальних, цивільних та адміністративних справах. 

     Ірина Пушкаревська подякувала працівникам суду за сприяння у проведенні інформаційної роботи серед громадян щодо можливості отримання послуг системи безоплатної правової допомоги, розміщення інформаційних матеріалів на вебсайті суду та можливість оперативного вирішення актуальних правових проблем громадян.

     Ліна Обревко приділила увагу питанню сплати судового збору. Судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі. Тобто незалежно від того як збільшуватиметься прожитковий мінімум для працездатних осіб у 2021 році, до кінця цього року діятиме розрахунок ставок відносно до прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня 2021 року (2270 грн).

     Із актуальними випусками юридично-просвітницької газети «Правовий вісник» можна ознайомитись за посилання: https://av.pl.court.gov.ua/sud1601/legaladvice/pravvisnik/

 

 

Прес-служба суду